موزه ها بعوان یکی از جاذه های مهم توریستی شناخته می شوند. طبق آمار ارائه شده در ایران 600 موزه فعال در شهرهای مختلف دایر هستند که 100 تای آن توسط بخش خصوصی اداره می شوند. هر چند به اعتقاد برخی در مقایسه با پیشینه ی فرهنگی غنی ایران، این تعداد موزه چندان هم زیاد نیست، اما بعضی از مهم ترین موزه های ایران همیشه علاقه مندان خاص خود را دارند که بخشی از پول خود را صرف خرید بلیط موزه می کنند. فرقی نمی کند به آثار تاریخی علاقمند باشید یا نه، اما دیدن بزرگترین الماس دنیا حتما برایتان جذاب و تکرار نشدنی خواهد بود و شما را به فکر خرید بلیط موزه و بازدید از آن می اندازد. الماس در تاریخ و تا زمان ناصرالدین شاه جزئی از جواهرات بازوبند سلطنتی پادشاهان بشمار می رفته است. الماس دریای نور که یکی از کمیاب ترین الماس های دنیا شناخته می شود توسط نادرشاه از هند به ایران آورده شد. این الماس صورتی رنگ است و درحال حاضر در موزه جواهرات ایران نگهداری می شود که در این مطلب به بهانه دیدار با الماس کوه نور به معرفی موزه جواهرات ملی ایران خواهیم پرداخت


موزه ها بعوان یکی از جاذه های مهم توریستی شناخته می شوند. طبق آمار ارائه شده در ایران 600 موزه فعال در شهرهای مختلف دایر هستند که 100 تای آن توسط بخش خصوصی اداره می شوند. هر چند به اعتقاد برخی در مقایسه با پیشینه ی فرهنگی غنی ایران، این تعداد موزه چندان هم زیاد نیست، اما بعضی از مهم ترین موزه های ایران همیشه علاقه مندان خاص خود را دارند که بخشی از پول خود را صرف خرید بلیط موزه می کنند. فرقی نمی کند به آثار تاریخی علاقمند باشید یا نه، اما دیدن بزرگترین الماس دنیا حتما برایتان جذاب و تکرار نشدنی خواهد بود و شما را به فکر خرید بلیط موزه و بازدید از آن می اندازد. الماس در تاریخ و تا زمان ناصرالدین شاه جزئی از جواهرات بازوبند سلطنتی پادشاهان بشمار می رفته است. الماس دریای نور که یکی از کمیاب ترین الماس های دنیا شناخته می شود توسط نادرشاه از هند به ایران آورده شد. این الماس صورتی رنگ است و درحال حاضر در موزه جواهرات ایران نگهداری می شود که در این مطلب به بهانه دیدار با الماس کوه نور به معرفی موزه جواهرات ملی ایران خواهیم پرداخت. اگر هم به جویای ساعت کار موزه جواهرات ملی هستید یا می خواهید در مورد قیمت خرید بلیط موزه جواهرات ملی اطلاعاتی به دست بیاورید می توانید از این مطلب بهره ببرید.
در رابطه با موزه جواهرات در نگاهی کلی می توان گفت، موزههای جواهرات دنیا همیشه از محبوبیت ویژه ای در میان افراد علاقمند و گردشگران برخوردار بودهاند و هزینه هایی صرف خرید بلیط موزه ها شده است. جواهرات به عنوان آثاری به جای مانده از تمدنها و حاکمان گذشته در ادوار کهن یا به عنوان آثار شاخصی از نظر قیمت و زیبایی خیره کننده خود در حال حاضر نیز از اهمیت خاصی برخوردار هستند. در میان موزه های متعدد جواهر در دنیا موزه جواهرات ملی ایران نیز ارزش یکبار دیدن را دارد و می توان گفت ارزشش از بهای خرید بلیط موزه به مراتب فراتر است.
این موزه به سان خزانه ای است که تعدادی از چشم نوازترین جواهرات ایران و جهان را در دل خود نهفته است و به نام موزه جواهرات ملی نیز شناخته می شود. با ما هم سفر شوید تا به گوشه و کنار این موزه جذاب و قیمتی سری بزنیم و سر درون این گوهرهای ناب را فاش سازیم و شما را از اطلاعاتی همچون خرید بلیط موزه نیز آگاه کنیم.
موزه جواهرات ایران که در آن می توان گنجینه هایی پنهان از قرون و دوران گذشته را مشاهده کرد در خیابان فردوسی تهران و در مقابل سفارت ترکیه واقع شده است. خزانه فعلی جواهرات، در سال 1334 تاسیس گردید و در سال 1339 همزمان با تاسيس بانک مرکزی ايران افتتاح و به اين بانک سپرده شد که در حال حاضر نیز در پناه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران میباشد. در حال حاضر اين مجموعه بینظير از گنیجه ملی که آینه فراز و نشیب های تاریخ ایران است در قالب موزه در معرض ديد عموم قرار گرفته است که بسیاری از جواهرات سلطنتی ایران از دوره های ختلف تاریخ همچون صفوی، افشار، قاجار و پهلوی در این موزه جلوه گر میباشند. از جمله آن ها می توان به الماس دریای نور، جقه نادری، تاج فرح پهلوی، تاج کیانی، کره جواهر نشان، تخت طاووس (قاجاری) و یا تخت خورشید و تخت نادری را بیان کرد.
این موزه مساحتي حدود 1000 مترمربع را داراست که مجهز به سيستم ايمني آلمانی می باشد. لازم به ذکر است این موزه تا قبل از انقلاب فعاليت داشته و سپس تعطيل و دوباره در 1369 براي عموم دایر گردیده است.

قیمت خرید بلیط موزه جواهرات ملی:
قیمت خرید بلیط موزه جواهرات برای گروه های مختلف متغیر است. فقط توجه کنید که کودکان زیر 12 سال اجازه ورود و خرید بلیط موزه را ندارند. قیمت خرید بلیط موزه ارائه شده از سوی سایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از:
بهای خرید بلیط موزه برای دانشجويان و پژوهشگران: 2000 تومان
بهای خرید بلیط موزه بازديدکنندگان داخلی: 4000 تومان
و بهای خرید بلیط موزه برای بازديدکنندگان خارجی: 20 هزار تومان می باشد.
یکی دیگر از مسائل مورد توجه در کنار خرید بلیط موزه، ساعات کاری موزه می باشد که ما آن را نیز برای شما توضیح می دهیم

ساعت کار موزه جواهرات ملی تهران
می توان گفت ساعت بازديد از خزانه جواهرات ملی نسبت به سایر موزه های شهر تهران دارای محدودیت بیشتری است. ساعت کار موزه را طبق برنامه زیر می توان بیان کرد:
روزهای شنبه تا سهشنبه از ساعت 14:00 تا 16:30
لازم به ذکر است بازدید از این موزه در سایر روزهای هفته و همچنین تعطیلات رسمی مقدور نمیباشد.
با توجه به این ساعات می توانید نسبت به خرید بلیط موزه اقدام نمایید.
چرا هزینه ای را صرف خرید بلیط موزه ملی جواهرات کنیم؟
1- تعدادی از برترین، با ارزش ترین و زیباترین جواهرات ایران و دنیا را در خود جای داده است.
2- در این موزه می توانید از گوهر های با ارزشی همچون الماس دریای نور، الماس نورالعین، ، تخت نادری، تخت طاووس، کُره جواهرنشان، ، سیاه و سرخ و … دیدن کنید.
3- با بازدید این موزه می توانید نمونه های منحصر به فردی از هنر های مختلف همچون جواهرسازی، مرصع کاری و طلاسازی را به تماشا بنشینید.
پس دست به کار شوید و با خرید بلیط موزه از این شگفتی ها بهره مند گردید.
در ادامه به معرفی برخی از جواهرات این موزه می پردازیم:
الماس دریای نور
این الماس موجود در موزه ۱۸۲ قیراطی به نادرشاه افشار تعلق داشته است، رنگ این الماس صورتی کمرنگ است که به ویژگی بارز آن تبدیل شده. چرا که کمتر الماسی را می توان با این رنگ یافت.

جقه نادری
این جقه متعلق به نادرشاه بوده و جنس آن از الماس و زمرد می باشد. طبق تاریخ رضاخان نیز از آن استفاده کردهاست که در حال حاضر در موزه فوق نگهداری می شود.

تخت طاووس
این تخت ساخته شده و مزین به طلا و جواهر است. از طراحی آن می توان به نقش خورشید مرصعی که در صدر آن قرار گرفته است اشاره کرد. علت نام گذاری اولیه آن تخت خورشید هم نوع طاحی و ساخت آن بوده. اما پس از ازدواج فتحعلیشاه صاحب این تخت با «طاووس تاج الدوله»، نامش نیز به تخت طاووس تغییر یافت.

تاج کیانی
این تاج به فرمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شده از یاقوت و زمرداست. این شی قیمتی توسط شاهان بعد از ناصرالدین شاه نیز استفاده شد اما گویا پهلوی ها تمایلی به ان نشان ندادند.

تاج پهلوی
این تاج توسط رضاخان و محمدرضا پهلوی استفاده شده است جنسش از عناصر گران بهایی همچون طلا، نقره، برلیان، زمرد، یاقوت کبود و مروارید مس می باشد و در مجموع ۳۳۸۰ قطعه الماس در ساخت آن استفاده شده است.

در پایان لازم است بیان کنیم که این موارد تنها در گوشه ای از ارزش و دارایی این مرز و بوم که برای بقا در موزه نگهداری می شوند. چه بسیار است نمونه هایی از این موزه که در سراسر کشور قرار دارد. باید دانست موزه بهانه ایست تا بدانیم چه گذشته و چه داریم. خود باید موزه ای باشیم که در و جواهرات این خاک را تا ابد در آن پاس بداریم.